Zelf cake pops maken

cakepops


Cake pops is een regelrechte hype vanuit Amerika. Cake pops is een klein cakeje op een stokje waardoor het lijkt op een lolly. Cake pops kunnen versierd worden met allerlei leuke en lekkere decoraties. Het is vrij eenvoudig om zelf cake pops te maken, maar vooral heel leuk om uit te delen! Om cake pops te maken dien je eerst zelf een cake te maken. Het is echter ook mogelijk om een kant en klare cake in de winkel te kopen. Vervolgens maak je hier mooie balletjes van, om ze daarna in de chocolade te dippen. Versieringen kunnen daarna toegevoegd worden. Cake pops laten uitharden kan het best in een stuk piepschuim, want dan blijven ze mooi rond. In dit recept lees je hoe je deze heerlijke cake pops zelf kunt maken. Er zijn natuurlijk allerlei variaties die je zelf aan de cake pops kunt toevoegen, niets hoeft en alles mag!

Zelf cake pops maken
Voorb. tijd: 
Baktijd: 
Totale tijd: 
 
Ingredients
 • Cakemix
 • Melk
 • smelt)chocolade
 • Lollystokjes
 • Decoratie materiaal
Instructions
 1. Begin met het maken van een cake. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking van de cakemix. Je kunt zelf voor een smaak kiezen, maar een gewone cake is het meest gebruikelijk.
 2. Verkruimel de cake en verzamel de kruimels in een grote kom. Zorg ervoor dat er alleen nog maar kleine kruimels zijn.
 3. Voeg een beetje melk toe om de cakekruimels plakkerig te maken. Hoeveel melk je moet gebruiken moet je zelf bekijken. Dit hangt af van de grootte van de cake.
 4. Draai bolletjes van de plakkerige cakekruimels.
 5. Wanneer de bolletjes niet stevig genoeg zijn om op een lollystokje te blijven staan, kun je ze een half uur tot een uur in de vriezer plaatsen.
 6. Smelt de chocolade. Wanneer je gewone chocolade gebruikt kun je dit au bain Marie doe of in de magnetron. Wanneer je smeltchocolade gebruikt kun je op de verpakking lezen hoe je deze klaar maakt.
 7. Dip een stokje in de chocolade en prik hem vervolgens in de cakebol. Doe dit voor allke cakebolletjes. De chocolade dient als hechtmiddel voor het stokje.
 8. Dip vervolgens de bolletjes op het stokje één voor één in de chocolade, zodat er een mooie laag chocolade om de bolletjes zit.
 9. Versier de bolletjes met alles wat je lekker vindt. Denk aan discodip of cakeversiersels.
 10. Laat de cake pops vervolgens uitharden. In het meest ideale geval prik je ze in een stuk piepschuim. Neerleggen op een stuk bakpapier kan ook, maar de cake pops zullen niet helemaal rond blijven.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

: